Zöldséges rizottó

1 adag
Kalória: 618 kcal/adag
Összetevők
- ½ kis méretű hagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 80 g Arborio rizs
- 250 ml zöldség alaplé
- 2 evőkanál babcsíra
- 60 g körte
- 1 kis sárgarépa
- 40 g gomba
- Só és fehérbors
- 1 evőkanál reszelt parmezánsajt és még valamennyi a tálaláshoz
- Petrezselyem
Módszer
- Vágja apróra a hagymát, és pirítsa meg enyhén 1 evőkanál olívaolajban, majd adja hozzá a rizst, és pirítsa addig, amíg áttetszővé nem válik.
- Keverje bele fokozatosan a zöldség alaplét, és főzze fel.
- Párolja körülbelül 30 percig, rendszeresen keverve.
- Mossa meg a babcsírákat, vágja csíkokra a sárgarépát, majd tisztítsa meg és szeletelje fel a gombákat.
- Forrósítsa fel a fennmaradó olivaolajat, és pirítsa meg a felvágott zöldségeket, majd ízesítse sóval és borssal.
- Keverje bele a parmezánsajtot, a zöldségeket és a felvágott petrezselymet a rizottóba, adja hozzá a körtét, hagyja állni 5 percig, és fűszerezze ízlés szerint.
- Csipetnyi parmezánsajttal tálalja.
Ezt a receptet dietetikus készítette.