Zöldséges rizottó

Zöldséges rizottó kép

1 adag 

Kalória: 618 kcal/adag

Összetevők

  • ½ kis méretű hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 80 g Arborio rizs
  • 250 ml zöldség alaplé
  • 2 evőkanál babcsíra
  • 60 g körte
  • 1 kis sárgarépa
  • 40 g gomba
  • Só és fehérbors
  • 1 evőkanál reszelt parmezánsajt és még valamennyi a tálaláshoz
  • Petrezselyem

Módszer

  1. Vágja apróra a hagymát, és pirítsa meg enyhén 1 evőkanál olívaolajban, majd adja hozzá a rizst, és pirítsa addig, amíg áttetszővé nem válik.
  2. Keverje bele fokozatosan a zöldség alaplét, és főzze fel.
  3. Párolja körülbelül 30 percig, rendszeresen keverve.
  4. Mossa meg a babcsírákat, vágja csíkokra a sárgarépát, majd tisztítsa meg és szeletelje fel a gombákat.
  5. Forrósítsa fel a fennmaradó olivaolajat, és pirítsa meg a felvágott zöldségeket, majd ízesítse sóval és borssal.
  6. Keverje bele a parmezánsajtot, a zöldségeket és a felvágott petrezselymet a rizottóba, adja hozzá a körtét, hagyja állni 5 percig, és fűszerezze ízlés szerint.
  7. Csipetnyi parmezánsajttal tálalja.

Ezt a receptet dietetikus készítette.

Szójegyzék