Tonhalsaláta

Tonhalsaláta kép

1 adag 

Kalória: 191 kcal/adag

Összetevők

  • ½ hagyma
  • ¼ póréhagyma
  • ½ sárga paprika
  • Aprított petrezselyem
  • 1 kis tonhalkonzerv (sólében)
  • 1 teáskanál repceolaj
  • 125 ml alacsony zsírtartalmú természetes joghurt
  • ½ teáskanál mustár
  • Narancslé
  • Só és bors
  • Teljes kiőrlésű kenyér

Módszer

  1. Vágja fel a hagymát és a póréhagymát, és pirítsa meg olajban.
  2. Mossa meg a paprikát, és kockázza fel apróra.
  3. Csepegtesse le a tonhalat, és vágja darabokra.
  4. Készítsen salátaöntetet a joghurt, mustár, kevés narancslé, só és bors felhasználásával, és öntse rá a tonhalra.
  5. Tegye a tetejére a póréhagymát és a hagymát, és szórja meg petrezselyemmel.
  6. Egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel tálalja.

Ezt a receptet dietetikus készítette.

Szójegyzék