Kakukkfüves és szalonnás madeleine

Kakukkfüves és szalonnás madeleine kép

Körülbelül 20 madeleine

Kalória: 112 kcal/madeleine

Összetevők

  • 230 g liszt
  • 125 g vaj
  • 100 g nem füstölt szalonna (kockázott bacon)
  • 3 tojás
  • 70 ml tej
  • 7 g szárított élesztő
  • 5 szál kakukkfű
  • Só és bors

Módszer

(A keveréket egy nappal a sütés előtt kell elkészíteni.)

  1. nap:
  • Olvassza fel a vajat egy kis serpenyőben, tegye félre, és hagyja lehűlni.
  • Keverje össze a lisztet és az élesztőt és a tojást egy edényben. Adja hozzá fokozatosan a tejet, folyamatosan keverve. Amint a keverék lággyá válik, adja hozzá a vajat, keverje össze, fűszerezze kevés sóval (mivel a szalonna már eleve sós) és borssal.
  • Pirítsa meg a szalonnát teflon serpenyőben barnára, majd tegye a szalonnakockákat papírtörlőre.
  • Szórja meg kakukkfűvel, és adja hozzá a keverékhez.
  • Hűtse 12–24 órán át.
  1. nap:
  • Melegítse elő a sütőt 200 °C hőmérsékletre.
  • Töltse a keveréket kikent madeleine tálcára.
  • Süsse 8–10 percig, a sütés során gyakran ránézve.
  • Vegye ki a madelein-eket a sütőből, és hagyja lehűlni pár percig.

Ezt a receptet dietetikus készítette.

Szójegyzék