Kakukkfüves és szalonnás madeleine

Körülbelül 20 madeleine
Kalória: 112 kcal/madeleine
Összetevők
- 230 g liszt
- 125 g vaj
- 100 g nem füstölt szalonna (kockázott bacon)
- 3 tojás
- 70 ml tej
- 7 g szárított élesztő
- 5 szál kakukkfű
- Só és bors
Módszer
(A keveréket egy nappal a sütés előtt kell elkészíteni.)
- nap:
- Olvassza fel a vajat egy kis serpenyőben, tegye félre, és hagyja lehűlni.
- Keverje össze a lisztet és az élesztőt és a tojást egy edényben. Adja hozzá fokozatosan a tejet, folyamatosan keverve. Amint a keverék lággyá válik, adja hozzá a vajat, keverje össze, fűszerezze kevés sóval (mivel a szalonna már eleve sós) és borssal.
- Pirítsa meg a szalonnát teflon serpenyőben barnára, majd tegye a szalonnakockákat papírtörlőre.
- Szórja meg kakukkfűvel, és adja hozzá a keverékhez.
- Hűtse 12–24 órán át.
- nap:
- Melegítse elő a sütőt 200 °C hőmérsékletre.
- Töltse a keveréket kikent madeleine tálcára.
- Süsse 8–10 percig, a sütés során gyakran ránézve.
- Vegye ki a madelein-eket a sütőből, és hagyja lehűlni pár percig.
Ezt a receptet dietetikus készítette.
Szójegyzék