Napon szárított paradicsomos, fetás és bazsalikomos torta

Napon szárított paradicsomos, fetás és bazsalikomos torta kép

8 adag

Kalória: 267 kcal/adag

Összetevők

  • 180 g liszt
  • 100 g fetasajt
  • 100 g napon szárított paradicsom
  • 3 tojás
  • 50 g Gruyère-sajt
  • 120 ml tej
  • 60 ml növényi olaj
  • 14 g szárított élesztő
  • Körülbelül 20 bazsalikomlevél
  • Só és bors

Method

  1. Melegítse elő a sütőt 200 °C hőmérsékletre.
  2. Kockázza fel a fetasajtot és a Gruyère-sajtot, és vágja fel a napon szárított paradicsomot és a bazsalikomleveleket.
  3. Keverje össze a lisztet és az élesztőt egy edényben, és adja hozzá egyenként a tojásokat, jól felverve, amíg lágy állagú keveréket nem kap.
  4. Ezt követően adja hozzá fokozatosan a tejet, folyamatosan felverve.
  5. Adja hozzá a fetasajtot, a paradicsomot, a Gruyère-sajtot és a bazsalikomot.
  6. Kenjen ki egy tortaformát, és töltse bele a keveréket.
  7. Süsse 40 percig.
  8. Melegen tálalja.

Tipp: a változatossághoz adjon hozzá zöld vagy fekete olívabogyót.

Ezt a receptet dietetikus készítette.

Szójegyzék