Napon szárított paradicsomos, fetás és bazsalikomos torta

8 adag
Kalória: 267 kcal/adag
Összetevők
- 180 g liszt
- 100 g fetasajt
- 100 g napon szárított paradicsom
- 3 tojás
- 50 g Gruyère-sajt
- 120 ml tej
- 60 ml növényi olaj
- 14 g szárított élesztő
- Körülbelül 20 bazsalikomlevél
- Só és bors
Method
- Melegítse elő a sütőt 200 °C hőmérsékletre.
- Kockázza fel a fetasajtot és a Gruyère-sajtot, és vágja fel a napon szárított paradicsomot és a bazsalikomleveleket.
- Keverje össze a lisztet és az élesztőt egy edényben, és adja hozzá egyenként a tojásokat, jól felverve, amíg lágy állagú keveréket nem kap.
- Ezt követően adja hozzá fokozatosan a tejet, folyamatosan felverve.
- Adja hozzá a fetasajtot, a paradicsomot, a Gruyère-sajtot és a bazsalikomot.
- Kenjen ki egy tortaformát, és töltse bele a keveréket.
- Süsse 40 percig.
- Melegen tálalja.
Tipp: a változatossághoz adjon hozzá zöld vagy fekete olívabogyót.
Ezt a receptet dietetikus készítette.
Szójegyzék