Csőbensült spenót

Csőbensült spenót  kép

1 adag 

Kalória: 498 kcal/adag

Összetevők

  • 250 g kiolvasztott fagyasztott spenót
  • 250 g burgonya
  • 30 g reszelt mozarellasajt
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál félzsíros tej
  • 1 evőkanál tejföl
  • 20 gram érleletlen, bőr nélküli sonka
  • 1 teáskanál vaj
  • Bors
  • Szerecsendió

Módszer

  1. Melegítse elő a sütőt 200 °C hőmérsékletre.
  2. A spenótot szerecsendióval, sóval és borssal fűszerezze.
  3. Hámozza meg a burgonyákat, majd mossa meg, és vágja vastag szeletekre.
  4. Forralja a burgonyaszeleteket sós vízben körülbelül 2 percig, és csepegtesse le.
  5. Vágja kis darabokra a sonkát.
  6. Kenje be a tepsit vajjal.
  7. Adja hozzá a spenótot és a burgonyát váltott rétegben, a rétegek tetejére sonkát helyezve, és mozarellasajttal megszórva.
  8. Keverje össze a tojást tejjel és tejföllel, fűszerezze sóval, borssal és szerecsendióval, és öntse a tepsire.
  9. Süsse 40 percig.

Ezt a receptet dietetikus készítette.

Szójegyzék