Csőbensült spenót

1 adag
Kalória: 498 kcal/adag
Összetevők
- 250 g kiolvasztott fagyasztott spenót
- 250 g burgonya
- 30 g reszelt mozarellasajt
- 1 tojás
- 3 evőkanál félzsíros tej
- 1 evőkanál tejföl
- 20 gram érleletlen, bőr nélküli sonka
- 1 teáskanál vaj
- Só
- Bors
- Szerecsendió
Módszer
- Melegítse elő a sütőt 200 °C hőmérsékletre.
- A spenótot szerecsendióval, sóval és borssal fűszerezze.
- Hámozza meg a burgonyákat, majd mossa meg, és vágja vastag szeletekre.
- Forralja a burgonyaszeleteket sós vízben körülbelül 2 percig, és csepegtesse le.
- Vágja kis darabokra a sonkát.
- Kenje be a tepsit vajjal.
- Adja hozzá a spenótot és a burgonyát váltott rétegben, a rétegek tetejére sonkát helyezve, és mozarellasajttal megszórva.
- Keverje össze a tojást tejjel és tejföllel, fűszerezze sóval, borssal és szerecsendióval, és öntse a tepsire.
- Süsse 40 percig.
Ezt a receptet dietetikus készítette.
Szójegyzék