Ribizli torta

Ribizli torta kép

8 adag 

Kalória: 279 kcal/adag

 

Összetevők

  • 500 g friss ribizli
  • 3 tojás
  • 1 kinyújtott omlós tészta
  • 9 evőkanál kristálycukor
  • 4 evőkanál tej
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1/2 tasak vaníliás cukor

(A ribizlit egy nappal a sütés előtt kell elkészíteni.) 

Módszer

  1. nap:
  • Mossa meg a ribizlit, és tegye be egy edénybe.
  • Keverjen bele 5 púpozott evőkanál kristálycukrot, és tegye be a hűtőbe.
  1. nap:
  • Béleljen ki egy tortaformát zsírpapírral. Göngyölje ki a tésztát, és tegye be a tortaformába. Szórja a ribizlit és a szirupot a tésztára.
  • Melegítse elő a sütőt 200 °C hőmérsékletre.
  • Keverje össze a tojást, a tejfölt, a tejet, a lisztet, a cukor fennmaradó részét és a vaníliacukrot egy edényben.
  • Öntse a keveréket a ribizlire.
  • Süsse a tortát 30–35 percig 200 °C hőmérsékleten. A sütés során gyakran nézzen rá a tortára.

Ezt a receptet dietetikus készítette.

Szójegyzék