Ribizli torta

8 adag
Kalória: 279 kcal/adag
Összetevők
- 500 g friss ribizli
- 3 tojás
- 1 kinyújtott omlós tészta
- 9 evőkanál kristálycukor
- 4 evőkanál tej
- 3 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1/2 tasak vaníliás cukor
(A ribizlit egy nappal a sütés előtt kell elkészíteni.)
Módszer
- nap:
- Mossa meg a ribizlit, és tegye be egy edénybe.
- Keverjen bele 5 púpozott evőkanál kristálycukrot, és tegye be a hűtőbe.
- nap:
- Béleljen ki egy tortaformát zsírpapírral. Göngyölje ki a tésztát, és tegye be a tortaformába. Szórja a ribizlit és a szirupot a tésztára.
- Melegítse elő a sütőt 200 °C hőmérsékletre.
- Keverje össze a tojást, a tejfölt, a tejet, a lisztet, a cukor fennmaradó részét és a vaníliacukrot egy edényben.
- Öntse a keveréket a ribizlire.
- Süsse a tortát 30–35 percig 200 °C hőmérsékleten. A sütés során gyakran nézzen rá a tortára.
Ezt a receptet dietetikus készítette.
Szójegyzék