Provanszi tőkehal

4 adag
Kalória: 286 kcal/adag
Összetevők
- 5 tőkehalfilé
- 5 paradicsom
- 2 hagyma
- 1 citrom
- 30 g kapribogyó
- 2 gerezd fokhagyma összetörve
- 1 pohár fehérbor
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 bouquet garni (kis fűszercsokor, melyhez néhány szál petrezselymet, friss majoránna- és kakukkfűágat összekötnek egy-két babérlevéllel )
- Só és bors
Módszer
- Melegítse elő a sütőt 200 °C hőmérsékletre.
- Szeletelje vékonyra a hagymákat. Szeletelje fel a paradicsomot és a citromot.
- Helyezze el egy tepsi aljára a hagymákat és a paradicsomokat. Tegye rájuk a haldarabokat, majd takarja le egy réteg hagymával, paradicsommal, kapribogyóval és citromszeletekkel.
- Ízlés szerint fűszerezze, és ne feledje el hozzáadni a bouquet garni fűszercsokrot és a tört fokhagymagerezdeket.
- Szórja meg a fehérborral és az olivaolajjal.
- Süsse 10 percig, majd kapcsolja a sütőt közepes hőmérsékletre, és süsse tovább 25 percig.
- Azonnal tálalja.
Ezt a receptet dietetikus készítette.
Szójegyzék