Provanszi tőkehal

Provanszi tőkehal kép

4 adag

Kalória: 286 kcal/adag

Összetevők

  • 5 tőkehalfilé
  • 5 paradicsom
  • 2 hagyma
  • 1 citrom
  • 30 g kapribogyó
  • 2 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 pohár fehérbor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 bouquet garni (kis fűszercsokor, melyhez néhány szál petrezselymet, friss majoránna- és kakukkfűágat összekötnek egy-két babérlevéllel )
  • Só és bors

Módszer

  1. Melegítse elő a sütőt 200 °C hőmérsékletre.
  2. Szeletelje vékonyra a hagymákat. Szeletelje fel a paradicsomot és a citromot.
  3. Helyezze el egy tepsi aljára a hagymákat és a paradicsomokat. Tegye rájuk a haldarabokat, majd takarja le egy réteg hagymával, paradicsommal, kapribogyóval és citromszeletekkel.
  4. Ízlés szerint fűszerezze, és ne feledje el hozzáadni a bouquet garni fűszercsokrot és a tört fokhagymagerezdeket.
  5. Szórja meg a fehérborral és az olivaolajjal.
  6. Süsse 10 percig, majd kapcsolja a sütőt közepes hőmérsékletre, és süsse tovább 25 percig.
  7. Azonnal tálalja.

Ezt a receptet dietetikus készítette.

Szójegyzék