Gomba és póréhagyma leves

Gomba és póréhagyma leves kép

1 adag 

Kalória: 263 kcal/adag

Összetevők

  • 100 g gomba
  • ½ kis méretű póréhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 20 ml fehér bor
  • 200 ml zöldség alaplé
  • 50 ml tejszín
  • 5 g kukoricaliszt
  • Zsázsalevél a díszítéshez
  • Bors
  • Kakukkfű

Módszer

  1. Mossa meg és szeletelje fel a gombákat.
  2. Mossa meg a póréhagymát, vágja félbe hosszában, majd szeletelje fel.
  3. Pirítsa meg enyhén a póréhagymát és a gombákat olajban, és öntse fel a serpenyőben lévő anyagokat a borral.
  4. Töltse bele a zöldség alaplét és a krémet, fűszerezze kakukkfűvel, sóval és borssal, és párolja körülbelül 10 percig.
  5. Keverje össze a kukoricalisztet egy evőkanál vízzel, amíg lágy keverék nem lesz, és keverje bele a levesbe.
  6. Hagyja besűrűsödni a levest.
  7. Díszítse zsázsalevéllel.

Ezt a receptet dietetikus készítette.

Szójegyzék