Gomba és póréhagyma leves

1 adag
Kalória: 263 kcal/adag
Összetevők
- 100 g gomba
- ½ kis méretű póréhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 20 ml fehér bor
- 200 ml zöldség alaplé
- 50 ml tejszín
- 5 g kukoricaliszt
- Zsázsalevél a díszítéshez
- Só
- Bors
- Kakukkfű
Módszer
- Mossa meg és szeletelje fel a gombákat.
- Mossa meg a póréhagymát, vágja félbe hosszában, majd szeletelje fel.
- Pirítsa meg enyhén a póréhagymát és a gombákat olajban, és öntse fel a serpenyőben lévő anyagokat a borral.
- Töltse bele a zöldség alaplét és a krémet, fűszerezze kakukkfűvel, sóval és borssal, és párolja körülbelül 10 percig.
- Keverje össze a kukoricalisztet egy evőkanál vízzel, amíg lágy keverék nem lesz, és keverje bele a levesbe.
- Hagyja besűrűsödni a levest.
- Díszítse zsázsalevéllel.
Ezt a receptet dietetikus készítette.
Szójegyzék