Sajtos makaróni

8 adag
Kalória: 333 kcal/adag
Összetevők
- 150 g makaróni
- 300 g sonka (opcionális)
- 150 g parmezán sajt
- 40 g vaj
- 300 ml alacsony zsírtartalmú tejszín
- 3 tojás
- Só
- Négyfűszer-keverék (őrölt bors, szerecsendió, gyömbér és szegfűszeg)
Módszer
- Melegítse elő a sütőt 150 °C hőmérsékletre.
- Főzze meg a makarónit forrásban lévő sós vízben a csomagoláson látható utasítások szerint, majd csepegtesse le.
- Szeletelje fel a sonkát (ha így készíti), és adja hozzá a tejszínnel felvert tojáshoz és tésztához. Keverje bele a parmezán sajtot, és fűszerezze a fűszerkeverékkel.
- Öntse a keveréket kikent edénybe, és főzze 30 percig 150 °C hőmérsékleten.
Ezt a receptet dietetikus készítette.