Sajtos makaróni

Sajtos makaróni kép

8 adag

Kalória: 333 kcal/adag

Összetevők

  • 150 g makaróni
  • 300 g sonka (opcionális)
  • 150 g parmezán sajt
  • 40 g vaj
  • 300 ml alacsony zsírtartalmú tejszín
  • 3 tojás
  • Négyfűszer-keverék (őrölt bors, szerecsendió, gyömbér és szegfűszeg)

Módszer

  1. Melegítse elő a sütőt 150 °C hőmérsékletre.
  2. Főzze meg a makarónit forrásban lévő sós vízben a csomagoláson látható utasítások szerint, majd csepegtesse le.
  3. Szeletelje fel a sonkát (ha így készíti), és adja hozzá a tejszínnel felvert tojáshoz és tésztához. Keverje bele a parmezán sajtot, és fűszerezze a fűszerkeverékkel.
  4. Öntse a keveréket kikent edénybe, és főzze 30 percig 150 °C hőmérsékleten.


Ezt a receptet dietetikus készítette.

Szójegyzék