Fromage blanc krém mangópürével

Fromage blanc krém mangópürével kép

4 adag

Kalória: 137 kcal/adag

Összetevők

  • 250 g fromage blanc (vagy joghurt)
  • 1 mangó
  • 50 g cukor
  • 1 tojássárgája
  • 5 g lapzselatin
  • Néhány csepp vaníliakivonat

Módszer

  1. Áztassa be a lapzselatint egy edény hideg vízbe 5 percre.
  2. Hámozza meg és vágja fel nagyobb darabokra a mangót.
  3. Párolja meg a mangószeleteket serpenyőben kevés vízzel, elkerülve ezzel, hogy összeragadjanak. Hűtse le a mangópürét.
  4. A zselatin megpuhulását követően csepegtesse le, és melegítse a mikrohullámú sütőben 20 percig.
  5. Keverje össze a folyékony zselatint a fromage blanc sajttal vagy joghurttal, adja hozzá a cukrot és a vaníliakivonatot, és keverje össze újból.
  6. Verje fel keményre a tojást, majd öntse bele óvatosan a keverékbe.
  7. Töltsön meg egy poharat háromnegyedig a keverékkel. Töltsön rá kevés mangópürét.
  8. Fogyasztás előtt hűtse 3 órát.

Ezt a receptet dietetikus készítette.

Szójegyzék