Fromage blanc krém mangópürével

4 adag
Kalória: 137 kcal/adag
Összetevők
- 250 g fromage blanc (vagy joghurt)
- 1 mangó
- 50 g cukor
- 1 tojássárgája
- 5 g lapzselatin
- Néhány csepp vaníliakivonat
Módszer
- Áztassa be a lapzselatint egy edény hideg vízbe 5 percre.
- Hámozza meg és vágja fel nagyobb darabokra a mangót.
- Párolja meg a mangószeleteket serpenyőben kevés vízzel, elkerülve ezzel, hogy összeragadjanak. Hűtse le a mangópürét.
- A zselatin megpuhulását követően csepegtesse le, és melegítse a mikrohullámú sütőben 20 percig.
- Keverje össze a folyékony zselatint a fromage blanc sajttal vagy joghurttal, adja hozzá a cukrot és a vaníliakivonatot, és keverje össze újból.
- Verje fel keményre a tojást, majd öntse bele óvatosan a keverékbe.
- Töltsön meg egy poharat háromnegyedig a keverékkel. Töltsön rá kevés mangópürét.
- Fogyasztás előtt hűtse 3 órát.
Ezt a receptet dietetikus készítette.
Szójegyzék