Fügés, ricottás és pármai sonkás bruschetta

Fügés, ricottás és pármai sonkás bruschetta kép

6 adag 

Kalória: 507 kcal/adag

Összetevők

  • 300 g ricotta sajt
  • 6 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • 6 friss füge
  • 3 szelet pármai sonka
  • Egy kis csomó metélőhagyma
  • 1 marék borsmustárlevél
  • 20 ml olívaolaj, és a tálaláshoz szükséges olívaolaj
  • Só és bors

Módszer

  1. Melegítse előre a sütőt.
  2. Csepegtesse a 20 ml olivaolajat a kenyérszeletekre, és pirítsa őket, amíg egyik felük aranyszínűvé nem válik. Tegye félre a kenyérszeleteket.
  3. Mossa meg és vágja apróra a metélőhagymát. Keverje össze a ricotta sajtot és a metélőhagymát egy edényben, és fűszerezze sóval és borssal ízlés szerint.
  4. Mossa meg a fügéket, és vágja őket függőleges, fél centiméter vastag szeletekre.
  5. Vágja a sonkát hosszú, vékony csíkokra.
  6. Szórja a metélőhagyma és a ricotta sajt keveréket a pirított kenyérre, helyezzen fügeszeleteket a tetejére, és tegye rá a sonkacsíkokat.
  7. Díszítse a borsmustárlevelekkel, szórja meg olívaolajjal, és azonnal fogyassza.

Ezt a receptet dietetikus készítette.

Szójegyzék