Fügés, ricottás és pármai sonkás bruschetta

6 adag
Kalória: 507 kcal/adag
Összetevők
- 300 g ricotta sajt
- 6 szelet teljes kiőrlésű kenyér
- 6 friss füge
- 3 szelet pármai sonka
- Egy kis csomó metélőhagyma
- 1 marék borsmustárlevél
- 20 ml olívaolaj, és a tálaláshoz szükséges olívaolaj
- Só és bors
Módszer
- Melegítse előre a sütőt.
- Csepegtesse a 20 ml olivaolajat a kenyérszeletekre, és pirítsa őket, amíg egyik felük aranyszínűvé nem válik. Tegye félre a kenyérszeleteket.
- Mossa meg és vágja apróra a metélőhagymát. Keverje össze a ricotta sajtot és a metélőhagymát egy edényben, és fűszerezze sóval és borssal ízlés szerint.
- Mossa meg a fügéket, és vágja őket függőleges, fél centiméter vastag szeletekre.
- Vágja a sonkát hosszú, vékony csíkokra.
- Szórja a metélőhagyma és a ricotta sajt keveréket a pirított kenyérre, helyezzen fügeszeleteket a tetejére, és tegye rá a sonkacsíkokat.
- Díszítse a borsmustárlevelekkel, szórja meg olívaolajjal, és azonnal fogyassza.
Ezt a receptet dietetikus készítette.
Szójegyzék