Édeskömény-krémleves pirítóssal

1 adag
Kalória: 239 kcal/adag
Összetevők
- 100 g édeskömény
- 2 evőkanál olívaolaj
- 125 ml zöldség alaplé
- 50 ml erjesztett tej
- Só
- Szerecsendió
- 1 szelet toast kenyér
Módszer
- Tisztítsa meg és kockázza fel az édeskömény-gumókat, pirítsa meg őket enyhén 1 evőkanál olívaolajban, amíg áttetszővé nem válnak, majd öntse bele a zöldség alaplét.
- Szűrje le a felkockázott édeskömény körülbelül kétharmadát, és tartsa melegen.
- A fennmaradó édesköményt pürésítse össze a levessel, töltse bele az erjesztett tejet, és fűszerezze sóval és szerecsendióval.
- Adja hozzá a felkockázott édesköményt, és párolja tovább enyhén.
- Vágja kis kockákra a toast kenyeret, és pirítsa meg serpenyőben a fennmaradó olívaolajjal.
- Aprítsa fel az édeskömény-leveleket
- A levest az édeskömény-levelekkel és a pirítóssal együtt tálalja.
Ezt a receptet dietetikus készítette.
Szójegyzék