Édeskömény-krémleves pirítóssal

Édeskömény-krémleves pirítóssal kép

1 adag 

Kalória: 239 kcal/adag

Összetevők

  • 100 g édeskömény
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 125 ml zöldség alaplé
  • 50 ml erjesztett tej
  • Szerecsendió
  • 1 szelet toast kenyér

Módszer

  1. Tisztítsa meg és kockázza fel az édeskömény-gumókat, pirítsa meg őket enyhén 1 evőkanál olívaolajban, amíg áttetszővé nem válnak, majd öntse bele a zöldség alaplét.
  2. Szűrje le a felkockázott édeskömény körülbelül kétharmadát, és tartsa melegen.
  3. A fennmaradó édesköményt pürésítse össze a levessel, töltse bele az erjesztett tejet, és fűszerezze sóval és szerecsendióval.
  4. Adja hozzá a felkockázott édesköményt, és párolja tovább enyhén.
  5. Vágja kis kockákra a toast kenyeret, és pirítsa meg serpenyőben a fennmaradó olívaolajjal.
  6. Aprítsa fel az édeskömény-leveleket
  7. A levest az édeskömény-levelekkel és a pirítóssal együtt tálalja.

Ezt a receptet dietetikus készítette.

Szójegyzék