Tőkehalpüré

Tőkehalpüré  kép

4 adag

Kalória: 453 kcal/adag

 

Összetevők

  • 4 tőkehalfilé
  • 500 g burgonya pépesítéshez
  • 50 g reszelt parmezán sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó metélőhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • Só és bors

Módszer

  1. Melegítse elő a sütőt 180 °C hőmérsékletre.
  2. Keverje össze a zsemlemorzsát és a parmezán sajtot egy edényben.
  3. Mossa meg, hámozza meg és vágja kockára a burgonyákat. Tegye a burgonyát a serpenyőbe, adja hozzá a tőkehalfilét, és öntse fel vízzel. Főzze mindaddig, amíg a burgonya meg nem puhul.
  4. Öntse ki a burgonya és tőkehal keveréket, és zúzza péppé. Fűszerezze ízlés szerint olivaolajjal, sóval és borssal, és adja hozzá a kinyomott fokhagymát és az apróra vágott metélőhagymát.
  5. Helyezze sütőedénybe, szórja rá a parmezán sajt és a zsemlemorzsa keverékét, és süsse 30 percig.
  6. Miután elkészült, pirítsa pár percig a pürét, amíg aranysárga nem lesz.

Ezt a receptet dietetikus készítette.

Szójegyzék