Breton aszalt szilvás torta

8 adag
Kalória: 236 kcal/adag
Összetevők
- 250 g kimagozott aszalt szilva
- 150 g cukor
- 100 g liszt
- 400 ml tej
- 2 tojás
- Vaj a kikenéshez
Módszer
- Melegítse elő a sütőt 175 °C hőmérsékletre.
- Kenjen ki és szórjon meg liszttel egy kerek sütőedényt.
- Helyezze el az aszalt szilvákat az edény alján.
- Törje fel a tojásokat egy edénybe, és verje fel őket a cukorral, amíg a keverék vastag és halványsárga nem lesz.
- Adja hozzá a lisztet, majd a tejet, és verje fel, amíg a keverék lággyá nem válik.
- Öntse a keveréket az aszalt szilvákra.
- Süsse a sütőben 175 °C hőmérsékleten körülbelül 40 percig, és langyosan fogyassza.
Ezt a receptet dietetikus készítette.
Szójegyzék