Breton aszalt szilvás torta

Breton aszalt szilvás torta kép

8 adag 

Kalória: 236 kcal/adag

Összetevők 

  • 250 g kimagozott aszalt szilva
  • 150 g cukor
  • 100 g liszt
  • 400 ml tej
  • 2 tojás
  • Vaj a kikenéshez

Módszer

  1. Melegítse elő a sütőt 175 °C hőmérsékletre.
  2. Kenjen ki és szórjon meg liszttel egy kerek sütőedényt.
  3. Helyezze el az aszalt szilvákat az edény alján.
  4. Törje fel a tojásokat egy edénybe, és verje fel őket a cukorral, amíg a keverék vastag és halványsárga nem lesz.
  5. Adja hozzá a lisztet, majd a tejet, és verje fel, amíg a keverék lággyá nem válik.
  6. Öntse a keveréket az aszalt szilvákra.
  7. Süsse a sütőben 175 °C hőmérsékleten körülbelül 40 percig, és langyosan fogyassza.

Ezt a receptet dietetikus készítette.

Szójegyzék